Проблем: В „Откраднат живот“ яко закъсаха за маски! (още подробности)

0

Проблем с предпазните маски в сериала „Откраднат живот“!

Любимият сериал на българските лекари „Откраднат живот”, не бе подминат от корона кризата. Насред извънредното положение в страната продукцията е била на косъм от провал. Причината – екипът закъсал за предпазни маски и нямало как да снима сцените в лекарските кабинети.

маски
Яка закъсация за маски на снимачната площадка на любимия сериал

Проблемът с липсата на маски по аптеките логично се отразил и на снимачната площадка на „Откраднат живот”. Цели 8 сезона в продукцията разчитали на маски за еднократна употреба, които се ползвали многократно.

Тъй като на никого и през ум не му минавало, че това може да е опасно за здравето на актьорите. Заради кризата с Ковид-19 обаче на хората им светнало, че трябва да сменят маските през два часа.

Проблемът бил, че нямало откъде на заредят нови, тъй като и за тях, както за всички останали в страната, маските се оказали най-дефицитната стока.

Екипът започнал да мисли как максимално да намали снимките в операционните, където актьорите, изпълняващи ролите на лекари и медицински сестри, няма как да работят с открити лица.

Това обаче щяло да означава цялостно пренаписване на сценария за финалните епизоди, които и без това претърпял промени в сравнение с първоначалния си замисъл, тъй като се наложило да съкращават продължителността на сезона.

Продуцентът Евтим Милошев не искал да кара сценаристите си да работят извънредно и да осакатяват сюжета, само и само да го нагодят към липсата на предпазни маски, пише вестник „Уикенд“.

След дълго обсъждане било взето решение да се ушият маски за еднократна употреба, с които да се работи на терен. Не е ясно кой се е заел с тази занаятчийска задача, нито колко време е отнело изпълнението й. Но от няколко епизода насам в сериала няма нито една маска, купена от аптека.

Всички са за многократна употреба – очевидно самоделки. Най-вероятно изработването им е било поверено на хората от екипа по костюмите.

С тяхно съдействие кризата на снимачната площадка е била преодоляна, макар и с цената на недотам професионално изглеждащи предпазни маски във финалните епизоди.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.