Тежък проблем застига Европа

Тежък проблем застига Европа
Гласувайте за статията

Те подчертават, че престъпниците са много адаптивни

От Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) алармираха, че Европа ще бъде застигната съвсем скоро от тежък проблем.

Те посочват, че спешното финансиране заради пандемията ще доведе до пагубни последствия в Европа.

Европа

Те подчертават, че престъпниците са много адаптивни

Става въпрос за това, че финансирането, предназначено за подпомагане на икономическия спад, причинен от пандемията, вероятно ще подхрани корупцията в цяла Европа.

Това предупредиха от агенцията по сигурността на /ОССЕ/, пише „Дойче веле“. В изявление на ОССЕ се казва, че престъпниците са много адаптивни в кризисни ситуации и ще намерят начини да кандидатстват с измами за помощ.

„Страните, засегнати от пандемия в 57-членния блок на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), ще бъдат допълнително затрупани от корупция през следващите месеци“. Това заяви Томас Гремингер пред австрийската агенция АПА.

„Подозираме, че през следващите месеци ще станем свидетели на много повече корупция“, заяви швейцарският дипломат и генерален секретар на базирания в Женева орган, фокусиран върху сигурността в блока.

„Престъпниците се адаптират бързо към слабостите на обществените системи, предизвикани от кризата с коронавируса“, каза Гремингер. Той добави, че вероятно трафикът на хора също ще се увеличи.

„Граничният контрол, въведен отново през март в почти всички държави от ЕС – по-рано „без граници“, натовари много власти и отклони ресурси“, каза той. Освен това предупреди, че престъпниците сега експлоатират подобни недостатъци.

И това положение беше допълнително затруднено „от много националистически инстинкти, солови инициативи и едностранни изолационни подходи“, заяви той.

Преди пандемията в Шенгенската зона, включваща 22 държави от ЕС и 400 милиона европейци, са се осъществявали приблизително 1,25 милиарда пътувания годишно, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар