Елизабет Втора в паника: Коронавирусът й „открадна” милиони!(Ще фалира ли кралицата)

Елизабет Втора в паника: Коронавирусът й „открадна” милиони!(Ще фалира ли кралицата)
Гласувайте за статията

Елизабет Втора търпи огромни загуби заради коронавируса

Коронавирусът яко удари кралското семейство, Елизабет Втора е в паника. Кралица Елизабет Втора е изправена пред тежък момент, заради пандемията.

Елизабет Втора

Елизабет Втора загуби милиони заради пандемията, сн. Фейсбук

Приходите на кралското семейство на Великобритания идват от гражданите. А един от начините за натрупване на богатство е чрез таксите, събирани от туристи за посещения в дворците. Именно оттук идва и голямата загуба.

Заради пандемията всички разходи в кралските домове бяха отменени до края на лятото. А главата на кралските домакинства предупреди, че това ще доведе до намаляване на приходите с 1/3 или с около 18 милиона паунда, което си е сериозна загуба.

Миналата година кралския двор отчете приходи от близо 70 милиона паунда от такси за туристи и продадени сувенири. Но настоящата ситуация е доста по-различна и много хора от персонала на Бъкингамския дворец ще останат без заплати за известно време, пише „Daily Mail“.

Най-вероятно и ремонтът на емблематичната сграда в центъра на Лондон, оценен на 33 милиона паунда, ще премине доста по-скромно или ще бъде отложен във времето.

Основният приход на короната сега остават кралските имоти и земи, които се дават под наем и аренда, и също генерират милиони на месец. А в Суверенния грант, който се попълва от данъкоплатците и покрива официалните разходи на кралското семейство, миналата година бяха събрани над 82 милиона.

Все пак, сега разходите на кралското семейство спаднаха доста, защото голяма част от тях отиват за пътувания, които не е ясно дали ще бъдат възстановени до края на годината. Затова кралица Елизабет Втора със сигурност няма да фалира, предават от lifestyle.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар