Главният прокурор Иван Гешев даде подробности около най-актуалните престъпления към днешна дата!
“В София се провеждат няколко акции. Става дума за поръчково убийство. Множество действия са предприети не само в София. Няколко лица са задържани”, каза главният прокурор Иван Гешев по време на акцията в село Ореховица. Операцията е насочена към битовата престъпност.
[caption id="attachment_445042" align="alignleft" width="300"]Иван Гешев Иван Гешев смята, че Божков постъпва като Цветан Василев[/caption] Разследването се е насочило към участници в престъпна групировка са автори на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова.
Жената загуби живота си на 10 октомври 2019 г. Тогава бе застреляна от моторист, който я уби с три куршума в главата, преминавайки край паркирания й автомобил, докато тя говори по телефона. До трупа бе намерена бяла роза.
Марангозова бе обвиняема за документални измами на стойност 1,4 млн. лева, след като през 2011 г. бе задържана по разследване за измами, пране на пари и участие във финансови пирамиди за над 65 млн. лева.
„Никой не се справил с тази престъпност, но имаме намерения до края на годината случаите да са намалели. Дадохме такава заявка за телефонните измами още миналата година, сега те са намалели на 50%. Коронавируса промени приоритетите в известна степен. Това обаче не е променило намеренията ни да стопим случаите на битовата престъпност”, заяви още Гешев. Той взе отношение и по темата с Васил Божков, който се укрива в чужбина.
„Конкретни досъдебни производство се наблюдават от конкретни прокурори. Този сигнал не беше минал до мен. Когато дойде при мен, ще го разпределя на компетентен колега. От друга страна ме сигнализират и искат да се намеса. Това е шизофренично. Това е поредна серия, която съм гледал. Божков прави това, което направи Цветан Василев.
Той иска да пренареди политическата система, за да има изгода. Държави извън ЕС процедурите по екстрадиция имат и политически оглед. Решението се взима от политиците. Василев направи така – дискредитира работата на държавата. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда." - каза Гешев.
Главният прокурор обяви още, че продължава да се работи по случая с побоя над журналиста Слави Ангелов и се търси поръчителят.
Ситуацията с ПФК "Левски" Иван Гешев определи като погазване паметта на Апостола. Той коментира и Сашо Диков, когото определи като „нахранен пощенски гълъб, който носи в човката си акции”.
Източник: БЛИЦ