Марта Вачкова разказа за голяма трагедия в семейството си!Големият актьор Григор Вачков

е загубил другата си дъщеря. Това разки наследницата му Марта Вачкова. Когато Марта е само на 12 години, баща й Григор Вачков и майка й Силвия се подготвят за дългочакано събитие. Големият актьор, който на 26 май щеше да навърши 88 години, с трепет очаквал раждането на второто си дете. [caption id="attachment_445365" align="alignright" width="300"]Марта Вачкова Марта Вачкова е щяла да има по-малка сестричка[/caption] "Татко много искаше да има син, надяваше се силно на момче. Обаче, в осмия месец това детенце почина в корема на майка ми. По същото време татко снимаше филма "Последно лято" по Радичков. Детенцето умира и се обаждат на баща ми дали ще си дойде. Тогава режисьорът Христо Христов, чувайки за случилата се драма в семейството ни, казва "Стоп, стоп!", променя програмата на снимките и нарежда да бъде снимана финалната сцена. На нея Иван Ефрейторов, героят на баща ми, се качва на един сал в язовир, ляга като разпънат Христос и реве - плаче за всичко, което е изгубил. Режисьорът употребява реалната болка на баща ми, за да я вкара в героя му.

Жестоко е, но при нас в театъра и в киното това го има... Загубихме бебето ни... Оказа се, че пак е било момиченце, така че татко пак нямаше да сбъдне мечтата си да има син", разказа Марта в "Преди обед".

Тя сподели още, че бащата на Светлин Русев пръв открил таланта на Григор Вачков. По онова време той бил директор на Лозаровинарския техникум в Плевен, където бъдещият любимец учел за агроном. "На празника на училището рецитирал стихове, фейлетони на Чудомир. Бащата на Светлин Русев му казал: Момче, ти имаш талант! Тогава баща ми започнал да ходи в Плевенския театър и се влюбил в тази професия. Дошъл в София с един куфар, в който имало само хляб, за да има какво да яде", сподели Марта Вачкова, пише вестник Телеграф. Актьорът умира едва на 42 в разцвета на силите си по време на снимките на "Мера според мера". "Дълги години ми тежеше, че се скарахме при последната ни среща. Бях не лекции, когато ме е търсил, да тръгна за снимките ден по-рано. Като се прибрах ми се накара, а аз нямах никаква вина. Това много ме ядоса и като ме изпрати на автобуса, аз си извърнах главата, като че не искам да го гледам", сподели Вачкова.