Павел и Венци Венц с невероятни признания, вижте!

Павел и Венци Венц с невероятни признания, вижте!
Гласувайте за статията

Pavell &Venci Venc’ се наложиха на музикалния пазар с неповторим собствен почерк, който им носи голяма фенска аудитория. Дуото винаги следва собствени цели и представи за творчеството си, което ги откроява от останалите им колеги. В песните им пък винаги присъства някаква нотка на патриотизъм, която успява да докосне родолюбците. 

Преди броени дни представиха и видеото към новата си песен „Булгари“, която има сантиментална стойност за двамата артисти. Пред наш репортер те разкриха повече подробности за своето творчество, за „Гласът на България“, за личния си живот и т.н.

– Момчета, как решихте да създадете песен „Булгари” и каква е идеята на парчето?
– Pavell: Решихме го отдавна, но просто моментът за издаване на парчето назря сега. Реалността ни задължава да сме честни към себе си. Това е единственият шанс да подобрим обстановката. „Булгари“ е самокритичен автопортрет, който ни напомня за причините да се гордеем, както и за тези понякога да се срамуваме от себе си.

– Venci Venc’: Темите на песните сами идват в съзнанието на артиста. Глобалната ситуация случайно го изиска с факти от локалната житейска обстановка.

Павел и Венци Венц

Павел и Венци Венц се разкриха в интервю

– Как се справяте в тези трудни времена на социална изолация, когато спряха всички ангажименти на изпълнителите…
– Pavell: Като всички останали и ние чакаме бурята да премине. Стараем се да използваме максимално полезно времето, което ни се освободи в личен и професионален план.
-Venci Venc’: Човек работи най-добре под стрес. Адаптирането е едно от сигурните качества на нашия вид. Ще се справим. Вярвам, че има светлина в тунела.

– Страхувате ли се от пандемията с този вирус?

– Venci Venc’: Не, анализирането и осмислянето е по-добрата пътека. През това време имахме възможност да инвестираме в себе си и да си починем от забързаното ежедневие, в което не ни остава време за много неща, които искаме да свършим.

-Pavell: Страхът е излишна емоция в един съвременен свят. Може би преди милиони години ни е пазел от хищници и отровни насекоми, но сега ни пречи адски много на преценката. По същата логика бих могъл да се страхувам за близките си, защото пресичат улицата всеки ден, а на пътя е война.
– Наскоро Саня Армутлиева ви спретна номер, като пусна видеоклип на ваша песен, без да знаете. Каква бе първоначалната ви реакция?

– Venci Venc’: Събудих се изненадан от вниманието и времето, което някои от най-прекрасните и дейни дами бяха отделили, за да ни зарадват. Толерирам такива изненади.

– Pavell: Зарадвах се. Чиста доза кеф, подсилена още повече от факта, че сме провокирали Саня да направи „пакост“. Понякога е хубаво да действаш емоционално, независимо какво те убеждава целият свят.
– Разкажете ни „Гласът на България”, където за поредна година сте водещи? Има ли изпълнители, които успяха да ви шашнат?

– Pavell: „Гласът на България“ е едно от най-големите приключения, в които сме се впускали. Нямаме търпение за живите концерти през юни месец. Има много талантливи участници, които според мен ще срутят сцената на финала.

– Venci Venc’: Напълно съгласен съм с Павката. Има впечатляващи вокални изпълнения. Стискам палци и нека най-добрите покажат, че са такива.
– Венци, какво е чувството да си баща? Глезиш ли дъщеря си или се държиш по-строго?
– Venci Venc’: Тя вече е на година и половина, уча я на всичко диво, което нося в душата си. Играем на различни игри, вече казва първите си думи, като една от тях е „тате“ и съм много горд с нея. Аз съм от готините бащи, за които другите деца ще завиждат (смее се).

– Павка, а ти замисляш ли се за наследници и смяташ ли, че си открил любовта в лицето на твоята приятелка?
– Pavell: Замислям се за бащинството и какво представлява то още откакто загубих баща си на 11-годишна възраст. Може би заради твърде многото замисляне все още съм на 0, но знам едно – към това не искам да подхождам безотговорно.
– Двамата за какво най-често спорите и имало ли е момент, в който дори за секунда, да искате да се разделите като дует?
– Venci Venc’: Споренето не е конструктивно. Ако искаш да създаваш, а не да рушиш и да сочиш с пръст, трябва да търсиш компромисите по ръба на разбиранията и на двете страни.

– Pavell: Не, не се замисляме, честно казано. Спорът е нещо, което преодоляхме още в началото на кариерата си. Сега имаме по-висши цели за гонене.

– Кое е водещо при вас при създаването на музика? Доколко комерсът играе роля?

– Venci Venc’: Доколкото “ъндърграундът” е признак за неуспешен продукт на малък пазар като нашия. Идеята и приятелите, семейството и реалната ситуация формират темите.
– Pavell: Доколкото самите ние сме повлияни от комерсиалната музика. И Майкъл Джексън беше комерсиален, но това никога не е означавало некачествена музика.

– На коя родна музикална звезда се прекланяте?
– Venci Venc’: Васил Найденов.

– Pavell: Дълги години имах плакати на Еминем по всички стени в стаята си. Целите! От горе до долу. Но вече не съм тийнейджър и осъзнавам колко е трудно да се задържиш на сцената за дълго. Изпитвам уважение към големите имена на българската сцена, но на моя личен пиедестал е Лили Иванова, която ме смая с концерта си в зала 1 на НДК миналия декември.

show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар