Доналд Тръмп размаха пръст

Доналд Тръмп размаха пръст
Гласувайте за статията

Положението стана страшно

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отправи размаха пръст.

Той е гневен от продължаващите безредици в град Минеаполис.

В ранните сутрешни часове (американско време) в петък, президентът Доналд Тръмп обеща в „Туитър“ военно подкрепление на губернатора на щата Минесота. Това се случи след поредна нощ на безредици в град Минеаполис, включително опожаряване на полицейско управление от демонстрантите.

Доналд Тръмп

Положението стана страшно

Новината бе съобщена от телевизионния канал „Fox News“, цитирана от „Фокус“. „Не мога да седя настрана и да гледам как това се случва с великия американски град Минеаполис“, написа държавният глава.

„Тотална липса на лидерство. Или много слабият радикално ляв кмет Джейкъб Фрей ще започне да се справя и ще постави града под контрол, или ще изпратя националната гвардия и ще свърша работата, както трябва“.

Последва втори „туийт“: „Тези гангстери опозоряват паметта на Джордж Флойд, а аз няма да позволя това да се случи. Тъкмо говорих с губернатор Тим Уолц и му казах, че военните ще са с него до края. Ако има трудности, ние ще поемем контрола, но когато започнат грабежи и стрелба. Благодаря ви“.

Расте броят на участниците в уличните протести, възникнали поради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Все повече хора се събират в Минеаполис и Сейнт Пол в Минесота. Протестите по улиците на съседните градове, които продължават вече три дни, се увеличават.

Няколко сгради и коли горят в Минеаполис и Сейнт Пол, а няколко магазини са разграбени. Протестиращите обградиха полицейското управление, където бе задържан Флойд. Някои от демонстрантите успяха да влязат вътре в сградата и да я запалят.

Същевременно правоохранителните органи в американския град Минеаполис разпространиха стенограма от сигнали на гражданите по време на екшъна. В разговор служителите на реда били информирани, че един от купувачите на магазина, тъмнокож висок мъж, плащал за цигари с фалшиви банкноти. След това, въпреки молбите да върне пакета, отишъл до колата си.

Според подателя на сигнала, чернокожият мъж бил пиян и се държал неадекватно, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар