Делян Пеевски направи огромен жест към семейство в нужда, ощастливи живота на едно дете!

Депутатът от ДПС Делян Пеевски дари цели 172 000 лв. на семейството на 2-годишната Йордана. С тази сума детето ще може да бъде оперирано и да проходи нормално, съобщиха от Нова телевизия. [caption id="attachment_445487" align="alignleft" width="300"]Делян Пеевски Делян Пеевски с огромен жест към малко дете[/caption] Момиченцето е родено с проксимален бедрен дефицит - деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, в резултат на което едното ѝ краче е по-късо от другото с 5 сантиметра. Вече е направена една успешна операция, сега предстои втора. Така наречената SUPERhip процедура е извършена в институт „Saint Mary“, Флорида. След няколко месеца предстои втора операция в САЩ и тогава дясното краче на детето ще бъде удължено, за да може да се изравни с лявото. Вторият етап от лечението струва 317 000 лв. Бяха събрани 145 000 лв. преди дарението на Делян Пеевски, който направи новата операция възможна, тъй като вече е събрана цялата сума.

„Най-големият ни страх беше, че няма да успеем да довършим лечението и усилията ни досега да са напразни“, призна майката на момиченцето и допълни:
„В последните дни постъпи едно голямо дарение за Йордана от г-н Делян Пеевски, на когото искам да поднеса най-искрените си благодарности за жеста, който направи за нас.
  Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към изпитанието, на което ни е подложила съдбата. Благодаря ви сърдечно, че дарявахте от средствата си, за да може Йордана да сбъдне мечтата си. Вътрешно в себе си носих вярата, че няма да спра, докато не се случи това нещо. Докато не видя детето си на две еднакви крачета, за да може да върви босичко, да може да тича спокойно без хилядите притеснения да не падне, да не се нарани“.