Как да променим настроението си с едно поставяне на очилата

Как да променим настроението си с едно поставяне на очилата
Гласувайте за статията

Да, звучи странно, но е възможно или поне така се твърди е един нов научен проект. Слагаме си очилата и настроението ни се сменя. Сега вече изразът сложи си розовите очила за света, ще звучи напълно реалистично.

Компанията  Futuremood е готова да пусне новите си слънчеви очила Auras, които ще са способни да променят настроението на носещия ги. Компанията е основана от Остин Солднер и Майкъл Скаечер. Лабораторията им в Сан Франциско е създадена с помощта на Bose. Солднер и Скаечер имаха за задача да работят с отдела за преносими устройства на Bosе, но развиха творението си в сферата на маратонките и модата. Така се заражда идеята за използване на вече съществуващи технологии и създаването на нова марка за очила.

Auras използват лещи, разработени от Zeiss. Първият модел идва в четири цвята: успокояващо зелено, освежаващо синьо, зареждащо червено и фокусиращо жълто. Очилата ще се предлагат с две рамки: четвъртита и овална. Ефектите за промяна на настроението са създадени с помощта на технологията на Zeiss. Както е познато различните цветове действат на ума и възприятията ни по различен начин. И точно това се ползва в тази новаторска идея в иначе по-консервативната индустрия на оптиките.

„Ако се замислите за маратонки и за това как Nike и Adidas достигнаха до лидерската си позиция в момента, то ще откриете, че това е чрез иновация в дизайна на продуктите, използването на нови материали и маркетинг. Индустрията за слънчеви очила изостава“, разказва изобретателят на тези очила от ново поколение.

 

Източник : economy.bg 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар