Нова смърт почерни „Спешен случай“!

Нова смърт почерни „Спешен случай“!
Гласувайте за статията

Певческото трио „Спешен случай” в по-голямата си част вече е на небето. На 25 май почина Донко Аврамов от вокалната група, нашумяла със злободневни текстове като „Развод”, „Кашлица” и др. през 80-те, както и „Карай, Джони” и „9 милиона мишлета” през 90-те.

След края на певческата кариера музикантът се издържа предимно от уроци по китара и барабани. За жалост, заболява онкологично – от цироза. Второто му тежко заболяване е диабет. Много от приятелите му не разбират за проблема, тъй като Донко запазва яркото си чувство за хумор.

Нова смърт в „Спешен случай“

Тези пък, които са наясно, че се бори с рака, до последно вярват, че ще премине през изпитанието. И над него той намира начин да се посмее – определя се като „онко-арестант на 65” по време на извънредното положение. Годишнината музикантът навършва на 26 февруари. През изминалия уикенд семейството му търси помощ във ВМА по повод уринарна инфекция. След приема му състоянието му се влошава прогресивно за изключително кратко време. Аврамов получава сепсис и органите му отказват.

През 2016 г. от рак почина и певицата Антоанета Ампова. В нейна памет синът й Владимир Ампов–Графа издаде диск с най-хубавите песни на триото, чийто трети член, както е известно, е Кирил Ампов. Донко Аврамов дочака антологичния албум на „Спешен случай”, но не можа да му се радва дълго. „Така и не можахме да се видим, само се чухме”, изрази огорчение радиожурналистът Данчо Стълбицата, който се е надявал да интервюира певеца по повод диска. Донко се присъдинява към Тони и Кирил Ампови през 1984 г., когато семейният им дует „Акварел”, съществувал за кратко, прераства в трио „Спешен случай”, пише „Уикенд“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар