Много опасно: Тези три неща водят до рак!

0

Пазете се от тези три неща, които могат да доведат до рак!

Лекарите покочват няколко привидно безобидни навика, които обаче могат да причинят рак. Ето кои са те:

Първият от тях е тенът без защита. Той е особено опасен за кожата, като не става дума само за фотостареене под ултравиолетовите лъчи.

Любителите на слънчевите бани могат да развият злокачествен тумор на кожата – меланом. Затова трябва да се следят бенките по кожата, дали се променят и да се ходи при нужда при дерматолога.

При меланома някои участъци от кожата потъмняват, появяват се бенки, но те не са подобни на тези, които човек има от раждането си. Те могат да променят цвета и размера си.

Вторият навик е затлъстяването. В Щатите такава статистика потвърждава 7% от случаите на рак. Причината е, че наднорменото тегло влияе върху функционирането на имунната система и производството на хормони, затова хората със затлъстяване винаги са изложени на риск. Пълните хора могат да развият рак на гърдата, панкреаса, червата и хранопровода.

Третият, но не и последен по важност навик е пушенето. При пушене животът на човек може да бъде намален с до 10 години, както и да развие различни заболявания.

В цигарите съдържат повече от 4 хиляди токсични вещества, повечето от които са канцерогенни. При пушачите заплахите се свързват с дихателната система като рак на гърлото или белия дроб, пише zdrave.to.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.