Инвестиция в имот: Ето защо си заслужава дори и след коронавируса

Инвестиция в имот: Ето защо си заслужава дори и след коронавируса
Гласувайте за статията

Дори и след пандемията от коронавирус инвестицията в имот си заслужава

Инвестицията в имот си заслужава дори и сега

Инвестицията в имот си заслужава дори и сега

Коронакризата се отрази и на инвестициите с имоти. В резултат от въведените мерки се стигна до опразване на офиси и магазини. Но за сметка на това се напълниха складовете и скочи търсенето на площи за работа от вкъщи.

„Ройтерс“ пише в свой анализ, че създалата се ситуация накара инвеститорите да се запитат дали трябва да бягат от недвижимите имоти или да удвоят залога си върху тях.

Отдавна имотите са приемани като средство за балансиране на инвестиционния портфейл. Те са предпочитани от пенсионни фондове и застрахователни компании и всички, които търсят активи със сигурна доходност.

Но заради наложените от правителствата блокади, инвестициите в имоти придобиха хазартен характер.

Джо Стадлър, който е ръководител на отдела на UBS за работа с милиардери заяви, че все още не е ясно дали търсенето на недвижими имоти ще се повиши заради социалното дистанциране или заради работата от вкъщи.

Според прогнозите на Savills, наемите на първокласни офиси в Европа ще претърпи срив с между 2% и 10% тази година, а доходността от тези имоти през първото тримесечие на тази година, се е понижила с 39 базисни пункта до 5,1% спрямо 2019 година в Европа.

Но според експертите се очаква скок в търсенето на логистични имоти.

Забавянето на световната икономика ще засегне наемите на търговски площи.

На фона на несигурността с търговските площи, анализатори са на мнение, че инвестицията в жилище остава най-сигурна дори и в момента, пише Инвестор.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар