Решено: Носим маските до 1 юли! (още подробности)

Решено: Носим маските до 1 юли! (още подробности)
Гласувайте за статията

Носим маските на закрито до края на месеца!

Премиерът Бойко Борисов удължи извънредната обстановка до 1 юли – засега. Ако броят на заразените продължи да расте, тя може да бъде повторно удължена и след този срок. Това стана ясно на заседание на Министерски съвет.

Повишението на заразените с Ковид-19 у нас тези дни се дължи на клъстерите в Сърница и Доспат, които се овладяват, без да се налага затваряне на градовете и масова паника, обясни Борисов.

„Така трябва и да продължим. Дисциплината, дистанцията и дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент. Пандемията расте и се увеличава. Радостно е, че и излекуваните се увеличават и то в условия на почти нормален начин на живот на икономика, стопанство, бизнес и т.н.

От най-голямо значение е да не се стигне до ескалация, че болниците да не могат да обработват заболелите, обясни премиерът.

Той заяви, че въпреки удължаването на извънредното положение, мерките няма да бъдат променени драстично. Театрите например ще отворят врати на 15 юни като ще могат да запълнят не 30%, а 50% от капацитета на залите си.

„Трябва да свикнем да живеем с този вирус. Много големи държави не отварят от 1 юни границите си, а остава за 15-и. За всичко си има причина“, каза премиерът. И повтори трите „Д“-та на проф. Кантарджиев – дистанция, дисциплина и дезинфекция.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар