Брадърът Миро ужаси с историята за инсулта си!Победителят от втория сезон

на „Биг Брадър” Мирослав Атанасов е роден през 1980 година в София. В края на февруари Миро прекара тежък исхемичен инсулт и единствено бързата намеса на лекарите го върнала от онзи свят. Пред известен столичен вестник той разказва за първи път за премеждията си. [caption id="attachment_446164" align="alignright" width="300"]Миро Брадърът Миро разказа историята си[/caption] "На 24 февруари се случи, месец след като станат на 40 години. Оставих детето на градина. След това отидох да пазарувам за заведението си от магазин Метро.

На касата се случи. Извадих парите, за да платя, и ги изпуснах. Клекнах на земята, за да ги събирам. Но ръцете и краката ми отказаха, всичко ми се вдърви, без преди това да ми е било лошо.

Нямах никакви индикации какво ще последва. Имах чувството, че ми дърпат щепсела от контакта и съм дотам. Персоналът на магазина действа супер бързо и това всъщност ми спаси живота, защото веднага дойде линейка и ме закара в Трета градска болница. Междувременно те бяха с звъннали на жена ми Катя, която дойде веднага. Когато са ме закарали в болница съм бил в много тежко състояние. Там са съобщили на Катя, че съм получил тежък исхемичен инсулт. Казали са, че не дават гаранция, че изобщо ще живея. Ако това се случи, ще съм зеленчук и ще имам проблеми или с главата или с половината тяло, защото мен ме удари в лявата половина. Докторите започнаха веднага да ми оправят тромболиза, която реално ми е спасила живота. Тя помага обаче до четири часа на пострадали от инсулт", разказва драмите си Миро. Той е бил напълно в съзнание, говорил е макар и заваляно, защото устата му е била изкривена. Подава команди на тялото си, но то не го е слушало. Разказва, че помни всичко - как е дошла линейката, как са го закарали. След тромболизата на втория ден вече има подобрения, раздвижил е левия си крак и ръка, а докторите останали изненадани, че виждат такова нещо след толкова тежък инсулт. В болницата е бил около десетина дни, но са го изписали заради извънредното положение с коронавируса. На първия преглед бил с брат си, а докторът не е могъл да повярва че ходи, бил е супер изненадан. „Той ме вкара в болницата, направи ми много изследвания и се установи, че инсултът е вследствие на вирусна инфекция, както той предположи още на първия преглед. Оказа се, че съм изкарал на крак инфекцията и тя е ударила сърцето, като само 23% от него работеше. Доктор Петров ми каза че наистина се е разминал на косъм и съм говорил с Господ. Но ще ме оправи медикаментозно. В момента пия 12 различни лекарства и това ще продължи докато ми се възстанови сърцето - това е най-важното. Другият месец ми предстои една процедура,която се прилага при аритмии". Преди инсулта Миро не е имал никакви оплаквания, не е вдигал кръвно, само през януари изкарал вирус с кашлица и температура и болка в гърдите. Не е изключено това да е било коронавирус, споделя риалити героят, но не му обърнал особено внимание. Лекувал се с мед, чай и лимони. Ходил на работа, а леката умора през деня отдавал на натовареното си ежедневие. „Сега се чувствам сравнително добре. В момента никой не може да предположи че съм минал през това. Някой от екипа на д-р Петров ми спомена, че от 1500 пациенти с тежък исхемичен инсулт като моя, миналата година са оцелели едва 7 души. Но всички са трайни увреждания на мозъка или на крайниците, а аз нямам такива така че съм истински щастливец! Пари се изкарват. Имаш ли амбиции и желание и не спираш постоянно да гониш целите си, ама здравето никой не може да ти го върне. Благодарен съм на Катя и на семейството ми, че бяха плътно зад мен и много ми помогнаха да се възстановя. Както и на докторите разбира се, те ме спасиха!”, казва Миро.