„Щурецът“ Валди Тотев се премести на село заради приятелката си!

„Щурецът“ Валди Тотев се премести на село заради приятелката си!
Гласувайте за статията

Валди Тотев заживя на село с любимата си жена!

На село заживя Валди Тотев. Приятелката на музиканта – Димитрина, го накарала да се преместят от София в малко населено място, без шумотевица. От няколко години двамата са жители на русенското село Писанец. То се намира между Разград и дунавския град.

Валди Тотев

Валди Тотев се премести да живее на село

Новият дом на Тотев не е избран случайно. Половинката му Димитрина е цигуларка и работи в Русенската държавна опера. Затова решили да се заселят в близост до работата на нежната половинка.

„На село е най-добре“, казва Тотев. „Спокойно е. Мога да творя отвсякъде. Не е нужно да съм в София постоянно. А и вече ненавиждам града, София е пълна с простаци“, добавя още Валди, който е внук на полк. Владимир Серафимов, греой от Балканските войни.

„Щурецът“ не усеща напълно карантината, тъй като има двор в къщата си и може да излиза на въздух и да се раздвижва.

В трудните месеци на изолацията единственото, което липсва на музиканта, е срещата му с публиката.

„С Димитрина съм по цял ден. Това е напълно достатъчно за утеха, кураж и щастие. Не можех да се вуждам с внуците и приятелите, но се радвам, че това отмина“, казва музикантът.

Днес Тотев рядко се прибира в дома си в София. Прави го само в крайно наложителен случай. Наскоро Тотев бе призован в съда по дело.

За да изпълни гражданския си дълг, музикантът отишъл да столицата, но веднага след като бе изслушан, се върна към русенското село. „Път ме чака. Не искам да стоя в София дълго“, споделя той, пише България днес.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар