Ще успее ли пандемията да срине долара?

Ще успее ли пандемията да срине долара?
2 (40%) 1 vote

Наближава ли краят на долара?

Прогнозите за бъдещето на долара не са никак оптимистични

Прогнозите за бъдещето на долара не са никак оптимистични

Експерти прогнозират какво ще се случи с долара заради пандемията.

Определян като „прекомерната привилегия“ доларът е на път да се срине.

Бившият френски министър на финансите Валери Жискар д’Естаинг дава това определение на зелената валута още през 60-те години на миналия век. И към днешна дата то най-точно описва позицията й, но този факт може скоро да се промени, пише money.bg.

Коронакризата вероятно ще успее да направи това, което никой не успя – да срине долара. Този сценарий изглежда все по-реалистичен заради повишеното напрежението между спестяванията и текущата сметка.

Според двупартийното статистическо бюро на Конгреса федералният бюджетен дефицит вероятно ще нарасне до 17.9% тази гадина, но през 2021 ще се свие до 9.8%.

Разширяването на федералния дефицит вече изпреварва страха от липсата на личните спестявания. Това вече оказва натиск върху долара, които се изразява в рязко понижените спестяванията в Америка.

Очаква се националният доход да се свие с около 5-10%. И точно в този момент ще започне краят на долара. Това прогнозират експертите на Bloomberg.

Засега зелената валута все още е силна, възползвайки се от типичното търсене на убежище, което е нещо нормално в периодите на криза, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар