Страхът от коронавируса вдигна цената на златото

Страхът от коронавируса вдигна цената на златото
Гласувайте за статията

Поредният пик в цената на златото е провокиран от страха от втора вълна на коронавируса

Цената на златото отново се вдига

Цената на златото отново се вдига

Цената на златото отново бележи рекорд. Тя е на път да да достигне най-високата си стойност от 2012 година насам.

В основата на тази тенденция са опасенията от втора вълна от коронавирус и нарастващата несигурност в Хонконг. Друг важен фактор се оказа решението на Китай да обяви подробности за предложения закон за националната сигурност, пише БЛИЦ, позовавайки се на Bloomberg.

Увеличаването на новорегистрираните случаи с коронавирус в Северна и Южна Америка и Австралия накара инвеститорите отново да обърнат поглед към златните активи.

Благодарение на новия закон Пекин ще има възможността да отмени правната система на Хонконг. Това вероятно ще стане причината за напрежение със САЩ.

От началото на годината цената на златото се е повишила с 15%. Ръстът в цената му се дължи на стимули за подпомагане на глобалната икономика.

Прогнозите на Goldman Sachs Group са, че цената му ще достигне рекордните 2000 долара за тройунция. Според JPMorgan кюлчетата са по-добра алтернатива заради ниската реална доходност при част от активите, която никак не е малка.

Шон Маклийн (анализатор в Pepperstone) коментира, че единственият фактор, който не може да се игнорира, е повторното спиране на икономиките заради втора вълна на коронавируса, Но като цяло пазарът остава оптимистичен, счита експертът, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар