Джейн Фонда на 82 отново на корица на списание

Джейн Фонда на 82 отново на корица на списание
Гласувайте за статията

Основни акценти в последната и фотосесия на прочута марка са еко материалите, с призив за опазване на околната среда, удобните дрехи – унисекс и образа на не остаряващата актриса като пример за подражание.

Фонда отдавна се проявява като страстен екоактивист. През 2019 г. тя бе част от климатичните протести във Вашингтон, които й костваха дори арест. Наскоро Фонда заяви, че в името на борбата с изменението на климата, тя никога повече няма да обмени гардероба си и ще живее до края на дните си с дрехите, с които вече разполага.

Сега италианската модна марка Gucci реши, че актрисата е подходящ пример за тяхната екокампания. Модната къща представя колекцията си Off the Grid, направена само от рециклирани материали – включително и особен вид найлон, изработен от пластмасови отломки от океана.

82-годишната актриса с радост позира в дрехите на Gucci за кампанията. Друг важен фактор за колекцията е, че дрехите са унисекс:

„Всичко това е резултат от усилена работа в екип. В основата на цялата кампания е да се създаде диалог между хората, които създават нещо ново. Във видеото виждате как се строи къща от естествени материали, в средата на развития, технологичен град. С това искахме да покажем, че природата съществува и там, където най-много ни се струва, че вече липсва. Тя е навсякъде“, разказва Алесандро Микеле, креативен директор на Gucci.

 

Източник Сп. Ева

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар