Как да съживим тялото си с храна чудо

Как да съживим тялото си с храна чудо
Гласувайте за статията

Сега ще Ви запознаем с една храна, която придобива все повече популярност с времето и печели много, защото определено има полезни свойства. Нека разкажем за силата на лененото семе.

Лененото семе е познато от дълбока древност, а днес го определят като новата храна чудо. Свойствата на лененото семе се дължат най-вече на три основни съставки.

Омега-3 мастните киселини регулират имунитета. Наричат ги още „добри мазнини“. Играят важна роля в поддържането на естествения ритъм на сърцето. Фибрите са благоприятни за храносмилането, като не само помагат на отделителната система, но и засищат глада.

Как да консумираме и да извлечем максимума от храната и нейните добри страни. Вижте! Обикновено се яде сутрин с кисело мляко и плодове. Лененото масло, което се извлича от семената, облекчава протичането на предменструалния синдром и периода на менопаузата при жените. Има способността да подобрява състоянието на кожата и косата и укрепва нервната система. Лененото масло може да се използва както в чист вид, така и в комбинация с мед и плодове.

И така дано сме повлияли да започнете по малко да спазвате по-здравословен режим и ще е хубаво да включите в него и лененото семе.

Лененото семе

Източник Сп. Една. Бг

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар