Теди Велинова разкри защо се е разделила с д-р Енчев!Теди Велинова е сред най-популярните

родни модели. На 14 години се записва в курс за модели и манекени и стартира кариерата си на модел. Превръща се в едно от най-разпознаваемите лица от модния подиум. [caption id="attachment_446918" align="alignright" width="300"]Теди Велинова Теди Велинова разкри истината за раздялата с д-р Енчев[/caption] Дълги години е работила и като стилист, а новото й начинание е да обзавежда каравани. Теди Велинова има син и дъщеря от пластичния хирург д-р Ангел Енчев, с когото се разделиха миналата година. Ето какво споделя в интервю за столичен вестник Теди.

- Теди, отскоро се занимавате с нетипична дейност- обзавеждане на каравани. Как ви хрумна идеята?

- Занимавам се с това от септември миналата година тогава направихме първа каравана с моя близка, с която съм работила като стилист. Тя е фотограф. През септември ми предложи да работим по обзавеждането на къщи на колела. Признавам си, че тогава за първи път влязох в каравана, въпреки че те са доста модерни сред хората напоследък. Мисля, че с Велислава Каймаканова, сме единствените в България, които се занимават с подобни дейности. Досега сме направили 10 каравани като повечето са продадени.

- Вие самата не само избирате интериора, но извършвате и майсторските дейности.

-Точно така, изпълняваме абсолютно всичко. Работила съм в театри, правила съм декори по телевизиите. Аз боравя с инструментите, докато Вили дава голяма част от идеите. А аз съм шила дори пердета, защото умея. Не е проблем да забивам пирони и да махам балатуми.

- Миналата година с бащата на вашите деца д-р Ангел Енчев обявихте, че се раздяте. Постигнахте ли баланса между двама разделени родители?

-Да. Разбрали сме се да коментираме всичко, свързано с децата. Д-р Енчев взима много дейно участие в отглеждането на Филип и София. Много грижовен и заинтересован баща е, пишат домашни заедно с Филип. Откакто са се родили, им говори на гръцки. Намери и учител по гръцки. Всеки петък, събота и неделя Филип или София отиват при баща си в Пловдив, където той живее и им е намерил много занимания. Сега Филип ще започва уроци по пиано, има учителка и по английски. Началото на учебната година ще го запишат там и на боен спорт. София е малка, на 3, но ходи на уроци по гръцки и английски, а от септември ще посещава детската градина в училището на брат си.

- Защо решихте да се разделите?

- Решението дойде и от двама ни. Не се получаваха вече нещата, имахме разни разногласия и решихме да прекратим общия ни живот. Нямахме брак, което доста улесни нещата. В момента сме в много добри отношения, покрай децата се чуваме всеки ден, провеждаме видео разговори. Той може да ги взима когато поиска, да пътуват заедно в чужбина.

- Лесно ли свикнахте с това, че трябва да поемете по-голяма част от ежедневните грижи за децата след раздялата?

- Д-р Енчев оперира в Пловдив и дори когато сме били заедно, той през повечето време е бил там. Беше вкъщи в неделя и понеделник, така че през повечето време аз пак съм била сама.

- През годините с бившия ви мъж бяхте сред най-стилните двойки. Вие ли избирахте стайлинга?

- Д-р Енчев разчиташе на интуицията ми за мода и ми беше дала правото да определям какво ще облече той. Казваше ми какъв е поводът и аз съм подбирала с какво да бъде. Пътували сме в чужбина, били сме на много модни изложения, където стилът е много висок и са ни се радвали като двойка, защото е трудно да съчетаеш мъжката и женската визия. Не мисля,че сега ще престана да се занимавам с гардероба му. Случвало се е да ми се обади за съвет. В достатъчно добри отношения сме, за да водим такива разговори.