Ти да видиш: Орхан Мурад става рокаджия! (още подробности)

Ти да видиш: Орхан Мурад става рокаджия! (още подробности)
Гласувайте за статията

Орхан Мурад става рокаджия!

На рок фестивал ще пее певецът Орхан Мурад. Изпълнителят ще се върне към младежките си години и любимия си жанр рока.

Орхан Мурад

Орхан Мурад става рокаджия

„Ще пеем рокендрол и ще свирим рок балади на китари. Ще изпълняваме весели и забавни песни от студентския фолклор като „Ой, мари Пено, не ходи по моста, моста се клати, ще паднеш на лоста”, споделя изпълнителя пред вестник „България днес”.

Той и групата му „Веселите момчета” ще пеят на първия рок фестивал за мръсни песни в София, а междувременно си търсят и ново име на групата.

Иначе рокът не е непозната територия за Мурад. Преди години, като студент той създава рок групата „Лотос”, на която е и вокалист.

Записват и песен по стихотворението „Искам да съм негър в щата Алабама”, която и до днес си е хит сред неговите съвременници.

„Три седмици бяхме номер две в музикалната класация на БНР. Само Лили Иванова държеше първото място и не успяхме да я надскочим”, спомня си Орхан Мурад.

След демократичните промени, песента вече не е политкоректна, затова е свалена от ефир, но не и забравена от хората. А днес масовите промени в общественото мислене и нагласи, карат Мурад да се преориентира от поп фолка, който го превърна в звезда, в рокаджия.

Музикантът не е забравил, че нищо не печели като рокаджия, освен че е канен на различни партита и банкети след фестивалите, на които участва. Сега обаче се надява, че няма да се повтори същата ситуация.

„Ще атакуваме частни партита, пиано барове и всички, които решат да ни поканят”, разкрива плановете си Мурад. И се надява този път финансовия въпрос да не последва съдбата на постъпленията от младежките му години.

Мурад и двамата му нови колеги ще открият първия по рода си фестивал на мръсната песен в София, този петък на стадион „Юнак”. Певецът изрично настоява възрастните да не водят децата си на купона, тъй като песните не са подходящи за непълнолетни.

„Моля ви, елате без децата си. Да не кажете после, че ви е било срам. Това са весели песни +18, не за киселяци и критикари. И Пушкин, и Елин Пелин и Пеньо Пенев са писали мръсни текстове”, споделя още пред „България днес” Орхан Мурад.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Ти да видиш: Орхан Мурад става рокаджия! (още подробности)”

  1. dsfsddd

    юни 24. 2020

    че той си е рокаджия по начало

Добавете коментар