Откриха безжизненото тяло на сина на Никита Хрушчов. Самоубил ли се е или е бил убит?

Откриха безжизненото тяло на сина на Никита Хрушчов. Самоубил ли се е или е бил убит?
Гласувайте за статията

Той ще бъде погребан в Москва

Откриха безжизненото тяло на сина на покойния бивш съветски лидер от периода на Студената война Никита Хрушчов – Сергей Хрушчов. Той е намерен с огнестрелна рана в главата, която е причинила и смъртта му.

Това стана ясно от думите на говорителя на съдебно-медицинската служба на американския щат Роуд Айлънд. От местната полиция обаче съобщиха, че няма данни за насилствена смърт.

Никита Хрушчов

Той ще бъде погребан в Москва

Трупът на сина на Никита Хрушчов – Сергей, е бил открит в дома му в Кранстън, щата Роуд Айлънд, миналия четвъртък. Той бе на 84 г.
Сергей Хрушчов и съпругата му Валентина получиха американско гражданство през 1999 г. Именно тя е повикала в четвъртък сутринта полицията, която е констатирала смъртта му на място в дома, информира bg-voice.com.

Синът на Никита Хрушчов – Сергей Хрушчов е роден в Москва през 1935 г. Той бе ракетен експерт в Съветския съюз. През 1959 г. съпровождаше баща си при историческото му посещение в САЩ. През 1963 г., когато баща му още беше на власт (до 1964 г.), бе удостоен със звание Герой на социалистическия труд, стана и лауреат на Ленинска награда.

През 1991 г. той и семейството му се преместиха в САЩ, където Сергей Хрушчов започна да чете лекции по периода на Студената война в университета „Браун“ в Провидънс, щата Роуд Айлънд.
„Чувствам се като новороден, започвам нов живот“, каза той пред АП, след като положи клетва като гражданин на САЩ.

В друго интервю той каза, че се надява, че баща му, който почина през 1971 г., би подкрепил неговото американско гражданство.
„В крайна сметка аз не съм избягал от родината си“, отбеляза Хрушчов-младши.

Вдовицата му Валентина е съобщила, че мъжът й ще бъде погребан в Москва през октомври, предават световните осведомителни агенции, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар