Взрив: Пулмолог обяви най-опасните места за Ковид-19!

Взрив: Пулмолог обяви най-опасните места за Ковид-19!
Гласувайте за статията

Тези са най-опасните места за зараза с Ковид-19 у нас!

Местата с най-голям риск от зараза – това разкри пулмологът д-р Александър Симидчиев. В дните на откровен бум на Ковид-19 у нас, най-опасни си остават футболните мачове и нощните заведения като клубовете и дискотеките.

„На закрити помещения е задължително да се носят маски, но знаем, че в дискотеките не е така. Рядко има клиенти, които ще се предпазят по този начин. А това ги прави силно застрашени, както и на стадионите по време на мач. Много хора на едно място, близки контакти, викане, говорене на висок глас – рискът от зараза с коронавирус при тези обстоятелства е огромен“, заяви пулмологът.

Д-р Симидчиев е категоричен, че няма данни вирусът да минава по-лесно и по-леко през лятото. Опасно е и хората да тръгнат на почивки и море, без да съобщят за евентуалните си симптоми ако имат такива. Затова и той настоява за силно завишен контрол и строги мерки.

„Повишен е рискът в градския транспорт и той трябва да се контролира. Носенето на предпазни маски е задължително“, предупреди д-р Симидчиев.

Той разкри, че засега не може да се изследва как влияе вирусът на белия дроб след излекуване от Ковид-19, защото по НЗОК не се отпускат пари за този вид изследвания.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар