Бойкотират Марк Зукърбърг

Бойкотират Марк Зукърбърг
Гласувайте за статията

Причината Марк Зукърбърг да е в трудна ситуация са главно размириците из американските градове от последните седмици и обвиненията в расизъм.

Според много хора във Facebook е пълно с публикации, които насърчават расовите различия и насилието между хората, но не всички са санкционирани. Това разбуни духовете още повече и много организации, включително и Националната асоциация за прогреса на цветното население (NAACP), призоваха спирането на определени реклами в мрежите, като знак на протест и подкрепа на общата кауза.

Много брандове веднага подкрепиха призива за бойкот на мрежите, където се свободно може да се лее омраза, както винаги е било. Сред тях са гигантите –  Coca-Cola, PepsiCo, Starbucks, Honda и още The North Face.

Facebook

Но заради бойкота на рекламодателите, Марк Зукърбърг загуби около 7,2 милиарда долара само за ден, коментират из медиите днес. Тези значителни загуби му отнеха третото място в списъка с най-богати хора в света. Сега позицията му е заета от Бернар Арно, ръководител на компания LVMH, под чиято шапка са куп луксозни модни марки.

И така Facebook е поредното доказателство как вълната от протести срещу расизма в САЩ отваря нови, неочаквани хоризонти. Интересно и дори опасно е, до къде ли може да достигне всичко това, се питат мнозина по света.

Източник Сп. Ева

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар