Какво се случва на пазара на имоти в София заради коронакризата?

Какво се случва на пазара на имоти в София заради коронакризата?
Гласувайте за статията

Какво влияние оказа коронакризата върху пазара на имоти в София?

Как се отрази коронакризата на пазара на имоти в столицата?

Как се отрази коронакризата на пазара на имоти в столицата?

Влиянието на коронакризата пазара на имоти в столицата и големите градове вълнува не само обществото, но и експертите. Класация на консултантската компания Knight Frank на градовете с най-бързо растящи жилищни пазари в света през първото тримесечие на тази година, дава ясен и категоричен отговор на този въпрос.

София вече се нарежда на 30-о място сред общо 150 града. В края на миналата година столицата ни заемаше 21-о място.

На годишна база цените на жилищата в столицата бележат ръст с 8% по данни за четвъртото тримесечие на 2019 година ( Knight Frank използва статистиката на Евростат и според нея данни за първото тримесечие ще бъдат публикувани на 8 юли).

Последните данни на Knight Frank са за периода до 31 март. Тогава пандемията от коронавирус бе достигнала връхната си точка в части от Азия, но все още не беше ударила сериозно цяло Европа, Северна и Южна Америка.

Измир, Анкара, Загреб, Санкт Петербург, Йерусалим, Варшава, Сеул и Мелбърн също попадат в топ 10.
Knight Frank отбелязва, че въздействието на пандемията ще се усети в по-голяма степен на продажбите, отколкото на цените на имотите.

Очакванията са в период от шест до дванадесет месеца класацията да се промени значително. Според експерти пазарите с по-ефективно овладяване на пандемията и краткотрайни блокади, най-вероятно ще проявят по-голяма устойчивост, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар