Fibank с повишен капитал благодарение на нови акционери!

Fibank с повишен капитал благодарение на нови акционери!
Гласувайте за статията

Нова важна крачка в успешното развитие на Fibank!

Капиталът на Fibank (Първа инвестиционна банка) се увеличи. Това стана възможно, след като инвеститорите заплатиха акциите по новата емисия ценни книжа.

В акционерното дружество на банката влязоха Българска банка за развитие (ББР), която вече има 18.35%, и Valea Foundation, която е със 7.87%.

„Това е нашата първа портфейлна инвестиция в България. България е перспективна и бързо развиваща се страна – член на Европейския съюз. Fibank, водеща частна банка с български капитал, има огромен потенциал за растеж и по-нататъшна експанзия на продукти и услуги в банковия сектор“, коментира г-н Пол Шмид, който е член на Борда на Valea Foundation.

Valea Foundation е семейна фондация, основана от г-н Карел Комарек. Инвестициите на компанията са многобройни както в Европа, така и в САЩ.

Г-н Комарек е родом от Чехия. Бизнес начинанията му са с водеща роля в цяла Централна Европа. Освен това от декември 2017 г. г-н Комарек е съпредседател на Комитета по изкуства към Центъра за сценични изкуства „Джон Ф. Кенеди“ в столицата на САЩ – Вашингтон.

Увеличението в капитала на Fibank към 02.07.2020 г. възлиза на 195 424 000 лв. Това дава възможност на коефициента на обща капиталова адекватност на банката да стане 22.52%, което е с близо 3% повече от тази, отчетена към 31.03.2020 г., а именно 19.57%.

Политиката на Fibank за кредитиране на малки и средни предприятия и частни лица продължава с пълна сила.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Fibank с повишен капитал благодарение на нови акционери!”

  1. Асен

    юли 06. 2020

    Сега банката ще има още повече клиенти, след като се нареди сред най-сигурните в Европа институции.

  2. Свекърва

    юли 07. 2020

    Банката е изпълнила всички препоръки към тях, за да може страната да подаде документи за кандидатстване в ERMII Остана сега само физически да влезем в тази еврозона, за която толкова много се говори. Вече нямаме оправдания, за да не го направим. Целта е това да се случи преди изборите следващата година.

Добавете коментар