Ако това предложение бъде прието, родителите с малки деца ще ликуват

Ако това предложение бъде прието, родителите с малки деца ще ликуват
3 (60%) 1 vote

Родителите с малки деца определено ще са доволни, ако предложението за това финансово облекчение бъде прието

 

Предложението предвижда облекчение за родители с малки деца

Предложението предвижда облекчение за родители с малки деца

ВМРО направи предложение, предвиждащо финансово облекчение на родителите с малки деца. То е свързано с отпадане на таксата за детските градини за всички деца, които към този момент са приети в детски заведения. Това предложение вече е обсъдено на Коалиционен съвет. Това стана ясно от изказването на депутата Юлиан Ангелов ефира на „Здравей, България”.

Той поясни, че се дискутира и друго предложение, според което родителите на неприетите в детска градина деца да бъдат компенсирани финансова. За тях се предвижда финансиране под някаква форма с цел записване на децата им в частни детски заведения.

Ангелов поясни, че механизмът за всичко това трябва да се изработи предварително. Депутатът поясни, че към настоящия момент таксите в държавните градини са между 35 и 70 лева и се определят от съответната община.

Той коментира и наложените глоби на колегите му за неносене на маски в парламента. Ангелов разкри, че някои от тях ще обжалват, тъй като не считат, че са нарушили правилата.

По отношение на предприетите инициативи от някои неправителствени организации, той заяви, че те получават финансиране от чужбина и се опитват да налагат норми, които не се приемат добре у нас, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар