Евгени Минчев: Филева между санитарка и домашна помощница, Софка с колан „пентагон“ + още

Евгени Минчев: Филева между санитарка и домашна помощница, Софка с колан „пентагон“ + още
Гласувайте за статията

Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Нина Николина- далеч от Кенеди, но близо до печката

Гледайки това момиче се сещам за напращелите розови домати от село. Те се изгубиха нещо от пазара, а отдавна не съм виждал и Нина Николина. Та деликатната певица идва днес на виртуалната ни „среща” с блуза на човечета и други фигурки- илюстрация на детски сънища или мечти. Обаятелни са ръкавчетата, по които пълзи модата на представителите на старото френско кино, но без да имам предвид Бриджит Бардо или Катрин Деньов. Нямам предвид разбира се и Жан Габен, но да си кажа… Нина Николина е с панталон или панталон- пола, чието окончание около кръста е доста объркващо, защото в моите очи това може да мине и за просулена готварска манта. Няма кървави дири там, нито има следи от горчица и цвръкнато от пържен кромид лук, но все пак нещо, нещо много силно ми напомня за престилка. Микровълнова печка или часовник е това на ръката на певицата или моден термометър за измерване кипящата вода за ризото…Не знам, хора. Може и да е уредба за пускане на плейбеци и дамата да тренира докато шъта . Прическата ала Джаки Кенеди спасява положението, което описах така деликатно, но нещо липсва и то е…Сетих се. Липсва самата Кенеди под тази фризура. А за гласа- поклон!

Моден коктейл от мента и портокал при Ментата

Много рядко ментата си подхожда с портокал, но в случая изпълнителят на хита Шошана съчетава несъчетаемото. Тишъртката на господина се доближава до цвета на тропическия плод, въпреки безплодното му съчетание с черно сако и бели щампи. За да подчертае ироничното си отношение към модата, Наско Ментата е разперил театрално ръце и това прави кадъра малко по-спокоен . Съпругата му Злати /може би това ще е третата Златка от колекцията Златки. Да я наречем ли Златка Ментата/ е облечена като нощно небе. Нощно небе в ретрограден Меркурий, след като от ретроградие се е изнизала Венера. Бляскавата материя съдържа и надпис, който аз разчитам, като Инфлация. Но дали инфлацията е естетическа или на друго ниво, не се наемам да гадая. Черни ботуши ритат топката на недоумението ми високо, високо, високо, но интересно съвпадение е, че по цвят те съвпадат със сакото на господин Ментата. Като гледам този кадър и си представям двамата в бяло, ми хрумва да запишат микс Шошана платно белеше, може да ударят с един куршум два заека. Ако не заека, поне ще улучат правилните дрехи. Да падат дрехи и задръжки, както пееше една тяхна колежка. Пък може и… запръжки.

Печеян въвежда цветя в бизнес тоалета

Извървяла заслужено успешен път в бизнеса, лауреат на десетки признания и награди, Мариана Печеян оставя следа и в модата. Бизнесдамата на 2019 година и почетен председател на едноименния конкурс, изненадва и днес с подходяща за сезона рокля, балансирана откъм цветове, форма и протокол. Основата на плата в тъмно синьо, спомага да бъдат изтъкнати специалните цветове като охра, патешко жълто и зелено. Синьото е комплимент и към златното, което се приплъзва с лукавството на змия в колана, без да „ухапе” съвсем някой моден критик. Феята на перлите винаги отдава заслуженото им във всеки свой тоалет, така както и днес. Прическата, по която познаваме госпожата, отново е на пост високо горе, за да наблюдава и да бъде наблюдавана. В годините освен награди за своите бизнес постижения, Печеян многократно е била обявявана за една от най-стилните не само в своя бранш но и там, където модата е постигала непостижими върхове.

Странни естетически решения при Филева

Нещо между санитарка и домашна помощница ми изглежда облеченото от Михаела Филева. Зеленото не обслужва нито един моден регистър, за който да съм чувал или виждал по червения килим скоро. Самата кройка прави директни връзки с работно облекло а баретката е като кацнала в блатото на Андрешко летяща чиния, в която преди да излети от някой прозорец за сервирали спанак с пащърнак . На какво е разчитала симпатичната певица, чиито нов хит се нарича Родена с късмет… Според мен зеленото нито и отива, нито прибавя нещо изключително с което да се покаже пред обществото. Едно анемично блузенце седи свенливо в мощната прегръдка на зеленото а прическата и баретката в едно ме връщат в спомените за Зоя и Шура. Дали Филева да не потърси други източници на вдъхновение, когато тръгва да се облича или поне да не ходи по партита, след като е мила чинии.

Колан – Пентагон прищипва Софи Маринова

Уважаеми дами и господа, днес в нашия моден цирк, след кристал баланс и дресура на бръмбари следва да видите още… На сцената, в бляскава дреха излиза покровителката на кожата и хеви метъла…Софи Маринова. Наистина напушва ме смях при видението, че съм конферансие в цирка на естетическите безумия, но такива наистина съществуват. Софка е момиче с голямо въображение и често прави петъците ми напълно забавни, когато се появи с едно или друго ансамбълче. Тук обаче певицата влиза остро директно между ребрата на всичко познато и да не кажа- позволено. Най ме изненадва полото от лъскава материя, което опипва плътта с нахални пръсти, без да се съобразява от някои телесни извивки. Полото завършва напълно безполово под гласовитата гушка изпъстрено със стъклария, домашни потреби и всичко което лъщи и блести. Коланът, навярно взет като модел от Пентагона, за да служи при секретни военни операции, прибира кавалерски някои участъци от фигурата а други подчертава. Якето е бронирано с ефектни, но напълно неуместни камъчета или капси. Допускам, че шивачите на това модно произведение са имали голяма отстъпка за кинкалерия, някъде в Истанбул. Очилата са като две предни стъкла на междуселски автобус, синджири висят в пространството, обеци се люшкат, прическа проклина цяла Вселена, ако разбирате накъде бия в поетичен смисъл. И ей на, честен кръст, от този кръст как не я боли кръста тази жена, кажете ми…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар