Край: Връщат мерките при 200 заразени за ден!

Край: Връщат мерките при 200 заразени за ден!
Гласувайте за статията

При 200 заразени за ден ще бъдат върнати мерките!

Ако бъде премината границата от 200 новозаразени на ден, което е съвсем близо, част от мерките ще бъдат възстановени. Ще има и затворени обекти като преди, по време на извънредното положение.

Това заяви здравният министър Кирил Ананиев, който присъства на откриването на новия ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Ананиев напомни, че дни наред броят на заразени с Ковид-19 у нас е над 150 души дневно. Единствено вчера отчетените случаи паднаха на 63, но причината за това е драстично по-малкият брой направени тестове в неделя.

„В събота Единният информационнен портал отчете рекорда от 182-ма пациенти с коронавирус. В неделя бройката намаля с двама до 180. Днес бройката е 174“, поясни здравният министър, предаде БНТ.

Припомняме, че вчера се взе решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 1 август. Целта е да се запази възможността на здравния министър да издава заповеди, за да се създадат условия за намаляване нивото на разпространение на Ковид-19.

Препоръчано беше на областните щабове да засилят контрола на територията на своята област и да намалят до минимум масовите мероприятия.

Вече е ясно и категорично доказано, че бумът на коронавирус у нас е причинен именно от подобни масови събирания – без значение дали са на открито, или на закрито.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар