Приятелката на Лилана проговори за шашмите й!(Още подробности)

Приятелката на Лилана проговори за шашмите й!(Още подробности)
Гласувайте за статията

Приятелката на Лилана призна за шашмите й!

От нейното дружество, регистрирано в Англия, фирмите на Лилана и съдружникът й Мартин Димитров са купували различни софтуерни програми, които са финансирали от фонд „Иновации и конкурентноспособност“.

Лилана

Приятелката на Лилана я топна за далаверите

Според прокуратурата сделките за софтуера са фиктивни, а парите от субсидиите за Лилана са присвоени. Любимката на Васил Божков още е в ареста, а Мартин Димитров беше пуснат вкъщи, макар и под ключ.

Обвиняема е и Ася Йочева, която е ползвана за собственик на задграничното дружество, от което уж бил закупуван иновативния софтуер.

Ася е на свобода с гаранция, но ако продължи да съдейства на прокуратурата, може да свалят обвиненията й и да остане само свидетел.

Схемата на младите момичета е контролирана от опитни адвокати, които са били във връзка с държавни чиновници, твърди запознат с разследването пред столичен вестник.

Лилана била по-запозната с далаверата, а Ася била ползвана само за регистрацията на фирмата доставчик в Англия, както и да подписва документи.

Обвиненията за Лилана са като член на престъпна група за злоупотреби с евросубсидии, попълване на неверни декларации и за заплахи към висши служители на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Вече са започнали проверки на данъчните за доходите й. Очаква се включване и от КПКОНПИ, която ще проверява дали парите, с които разполага, са изкарани с легална дейност.

Проверка вече тече за Васил Божков, но заради големия обем документация и финансови потоци, които се анализират, тя ще се забави няколко месеца.

Докато Божков е в Дубай, държанката му Лилана, жена му Елена Динева и най-вярната му секретарка Йоанна Чолакова продължават да са в килиите на следствения арест.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар