Ще убие ли коронавирусът офиса, а дали това е полезно за нас

Ще убие ли коронавирусът офиса, а дали това е полезно за нас
Гласувайте за статията

Доскоро сочехме добрите страни от дистанционната работа, учене, пазаруване и т.н, предвид пандеминчната обстановка по много места из света. Сега ще покажем и възможни нежелани последици от дългата изолация и то в перспектива с години напред.

Да, предполагаме, че бъдещето е работа от дома и по-малко социално общуване, предвид темповете на технологично развитие, но нека видим как това да бъде полезно за нас -хората.

Офис у дома – нека бъде разумно и целенасочено да работим у нас, а не отпуснато и вредно

Британски учени правят следния прототип на модел на човек работещ трайно с години от дома си.  Учените разработиха модел, който показва какво ще се случи с човешкото тяло, ако продължим да работим дистанционно 25 години, пише изданието Мирар. Вижте и внимателно преценете колко негативни последици крие стоенето у дома. 

Този прототипен образ е със сухи и зачервени очи от взиране в компютъра по цял ден. Заради дългото време, през което седи с лоша стойка, вратът ѝ е удебелен и протегнат напред, раменете са отпуснати и е прегърбена. Липсата на витамибн D предизвиква косопад и бледа кожа с повече бръчки.

Ето защо трябва да спазваме дневен режим дори при работа у дома. Британската здравна служба препоръчва за противодействане на тези ефекти чести почивки, определяне на работен кът у дома, който да има граници, установяване на рутина, поддържане на контакти в мрежата и самощадене.

Източник Сп. Вести

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар