Какво се случва с инвестициите в имоти?

Какво се случва с инвестициите в имоти?
Гласувайте за статията

Ето какво се случва с инвестициите в имоти

Как се отрази кризата на инвестициите в имоти?

Как се отрази кризата на инвестициите в имоти?

Инвестициите в имоти държат най-висок инвестиционен дял у нас. Това сочат данните на консултантска компания. През последните месеци българите инвестират най-много в бизнес имоти и терени за строеж.

Около 270 млн. евро са средствата, които са вложени в бизнес имоти у нас през 2019 година и тенденцията се запазва и през тази година.

Инвестициите в офис площите са  29%, а след тях се нареждат инвестициите в хотели – 15%.

Данните сочат, че 66% от инвеститорите са местни купувачи. Нивата на доходността в трите основни пазарни сегмента запазват относителна стабилност.

В момента въпреки кризата, средните офертни наеми запазват нивата си от 13,5 евро на кв. м за офиси клас А и 10 евро на кв. м за клас В. Вероятно това е сред водещите причини за запазване на инвестиционния интерес към бизнес имоти.

Въпреки кризата покрай пандемията от коронавирус, в момента в активно строителство у нас са 396 хил. кв. м. Очаква се окончателното им завършване да стане факт между 2020 и 2022 г.

Очакваният на експертите са свързани със запазване на търсенето на качествени и модерни офис площи в установени бизнес локации. Според тях тази тенденция ще остане стабилна и през настоящата година.

Те са убедени, че активното строителство в момента ще запази тенденцията за усвояване на площите на етап „в строеж”.

От компанията отбелязват, че и в бъдеще ще се запазят изискванията на купувачите за добра локация, транспортна обезпеченост и допълнителни услуги, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар