Десислава взриви: Да затварят на два месеца за по две седмици! (още подробности)

Десислава взриви: Да затварят на два месеца за по две седмици! (още подробности)
Гласувайте за статията

Десислава настоява да се намерят спешни решения на проблема!

„Не може да ни оставят без финансова помощ”. С тези думи фолк певицата Десислава коментира случващото се около колегите й в музикалния бизнес.

Десислава

Десислава подкрепи протеста на колегите си

Изпълнителката надигна глас, след като стана ясно, че над 150 хиляди души, които са заети в бранша, остават без работа. Вследствие на затварянето на нощните заведения.

Певицата, която преди дни призна, че е болна от коронавирус, застава морално зад гърба на други свои колеги. А фолк гилдията излезе на протест „Музиката не е вирус”, на който Десислава не успя да присъства, тъй като е заразена и под карантина, пише вестник „България днес”.

„Ако трябва много дълго време да не се работи в заведенията, говоря за бармани, изпълнители, диджеи и сервитьори, смятам, че е редно да бъдем подпомогнати по някакъв начин”, споделя изпълнителката.

Самата се бори доста упорито с болестта и вече е по-добре. Но дори и след като прекара коронавируса, Десислава е категорична, че работата не може вечно да се спира.

„Не знам дали съм права, но ние не можем да спрем да работим съвсем. Това затваряне от днес за утре е плашещо за хората и те затова скочиха така остро. Може би на два месеца трябва да се затваря всичко за две седмици, но да бъде планирано, за да може хората да се подготвят.”, споделя още изпълнителката.

„Сметките вървят не само при нас, но и при всички, които работят в сферата на нощните заведения. Не говоря за харчене на пари за кеф, а за обикновените, задължителни, ежемесечни разходи. Които дори и ние, изпълнителите, имаме”, споделя Деси, пише вестник „България днес”.

„Няма как да кажа: Дайте да работим и да се заразяваме масово”, но в същото време трябва да бъде измислена алтернатива за подпомагане на нашите хора.

Реално, само нашият бранш остава на последно място. Факт е, че дискотеките и клубовете са местата, където се събират най-много хора и е наистина опасно. Трябва да се мисли трезво, но и да бъдат подпомогнати всички хора, които са заети в тази сфера”, добавя още тя.

Що се отнася до коронавируса, Десислава споделя, че в момента се чувства добре и е изолирана от семейството си. Тестовете на мъжа й Благой Найденов са отрицателни, както и на двамата й синове.

„Загуба на вкус и обоняние, както и силно главоболие – това бяха моите симптоми. Чаках си резултатите до 3 сутринта, бях много притеснена. Тревожех се заради това, което съм чувала по новините – интубация, болница, тежко състояние, но съм добре”, разказва още Деси.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар