Иван Гешев: Има 20% спад на битовата престъпност, а ми искат оставката! (ВИДЕО)

Иван Гешев: Има 20% спад на битовата престъпност, а ми искат оставката! (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Иван Гешев смята, че прокуратурата си върши съвестно работата и не трябва да има оставки!

Иван Гешев говори пред журналисти в Шивачево, Сливенско. Той заяви, че няма да си подаде оставката, защото се чувства длъжен да продължава да преследва престъпниците на България.

Иван Гешев няма да напусне поста си

Главният прокурор изглеждаше бесен от факта, че му се иска оставката, при положение че се бори така усилено с крадците, които ограбват държавата в последните 30 години.

„Не смятам, че трябва да подавам оставка поради това, че под мое ръководство прокуратурата си върши работата, към момента има над 20% спад на битовата престъпност и заедно с МВР, решихме проблема с телефонните измамници. Не смятам, че трябва да подавам оставка поради факта, че в България вече няма недосегаеми.“, каза Гешев.

„Очаквах че, това ще се случи, казвал съм го отдавна, това е очаквана реакция. Те се защитават, искат да запазят политическото статукво и откраднатите пари, нормално е да атакуват прокуратурата, нас това не ни плаши. Ние сме единни и твърдо решени да работим за и само за българските граждани, независимо кой е извършил престъпления“, каза още главният прокурор.

Относно оставката на вътрешния министър Младен Маринов, Гешев каза: Маринов е един от малкото министри, които са минали цялата стълбица в йерархията – от най-ниското до най-високото ниво. Той е професионалист, който е нетипичен политик.

Източник: Монитор

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар