Доказано: Ето как лукът гони вирусите от дома ни!

Доказано: Ето как лукът гони вирусите от дома ни!
Гласувайте за статията

Лук против вируси и за отпушен нос – върши чудеса!

Ако заглавието ви е прозвучало странно – не! Нито вие сте прочели грешно, нито ние сме объркали. Препоръчваме ви да спите с половин глава суров и най-обикновен лук, поставен на нощното шкафче, близо до вас.

А причината е, че ако имате запушен нос или проблеми с носната преграда, вследствие на което не може да дишате добре, то това ще ви помогне.

Рецептата е стара и се води от т.нар. бабени рецепти. Но определено е ефикасна и помага много.

Да, в началото може да ви мирише на лук, защото се слага обелен и почистен до вас, но бързо се свиква и ароматът изчезва.

За сметка на това обаче ще видите как още на първата нощ ще спите като къпани и ще дишате съвсем нормално. Това се дължи на съставките в така полезния лук, които действат по чудотворен начин.

Има и друго – поставянето на лук в стаята ще спомогне за убиването на вируси и бактерии, дори и в дните на пандемия от Ковид-19. Доказано е, че по време на ужаса с испанския грип преди години, бедните хора са оцелявали точно по този начин.

Те са поставяли няколко глави лук в ъглите на стаята си, а той е „изсмуквал“ вредните частици във въздуха. Добре е да сменяте лука на всеки поне 24 часа, защото старият почернява и вече няма да бъде така ефективен като в началото.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар