Д-р Халил със страшни новини за Ковид: Иска нова карантина!

Д-р Халил със страшни новини за Ковид: Иска нова карантина!
Гласувайте за статията

Д-р Халил препоръчва нова карантина за страната ни!

Намираме се във втора вълна на Ковид-19. Нещата излязоха от контрол, когато се отпуснаха мерките за мачове, балове и събирания. Това заяви пред Нова телевизия д-р Бросек Халил, който е началник на COVID-отделението във Втора МБАЛ-София.

Той е категоричен, че трябва да се наложи нова карантина, защото вирусът е един от най-коварните и е наистина много опасен. Ако при нормалния грип има само кашлица и температура, то тук се наблюдава задух и фиброза на белите дробове. Както и засягане на всички важни органи.

Д-р Халил заяви, че през есента ще е наистина сложно, защото ще има смесване на сезонния грип и коронавируса. Тогава карантината и маските, дистанцията и дезинфекцията ще са повече от задължителни.

Лекарят обаче разказа и за куриозни случаи в работата си. „Имахме 23-годишен младеж с много тежка коронавирусна инфекция. А чудното беше, че неговите близки не се разболяха. Той беше женен, с деца, има майка и баща“, спомня си Халил.

Според него всичко това се дължи на имунната система на отделния човек и на силите на организма му да се справя с вирусите. От това зависи и как ще протече инфекцията – безсимптомно, леки симптоми или по-тежко.

Д-р Халил обаче хвърли бомбата с новината, че болните с Ковид-19 не бива да взимат витамин C. Причината била, че болестта атакува съдовете и така се образуват тромби, а витамин С е фактор за кръвосъсирването.

Теория, която до момента винаги е била приемана точно обратното и то по цял свят. Препоръчвана беше дори двойна доза на витамин С.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар