Ето кои са най-важните витамини против Ковид-19!

Ето кои са най-важните витамини против Ковид-19!
Гласувайте за статията

Тези са най-важните витамини за имунитет против Ковид-19!

Разкриха кои са витамините, които са с най-голямо значение при наличието на епидемия от Ковид-19. Именно тези витамини са способни да ни защитят и дори да не помогнат да преминем по-леко през коронавируса, ако вече сме се заразили.

Това обясни известният сръбския имунолог проф. д-р Борислав Каменов и добави, че с тези витамини усилваме неимоверно имунитета си. Разбира се, не бива да ги предозираме, за да не си изиграем сами лоша шега, отбелязва той.

Много важна е употребата на цинк, който се предлага, както самостоятелно, така и в редица смесени добавки. Той е важна част от основните регулаторни молекули, които коригират грешките в нашите стресови клетки. С негова помощ организмът ни лесно се бори срещу всички възможни проблеми, особено срещу отравяне.

Безкрайно важен е и приемът на слънчевия витамин Д, който кара макрофагите да убиват вируса, когато влязат в клетката. Ако нямате достатъчно от тях, това означава, че сте отровили тялото и че тези токсини са изконсумирали наличието на витамин Д.

Въпреки появилите се твърдения, че не бива да се приема витамин С, то д-р Каменов обяснява, че той е от важно значение. „Толкова е важен за здравето и имунитета ни, колкото са пробиотиците за хора със стомашни проблеми“, уверява специалистът.

Източник: zdrave.to

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар