Най-популярните футболисти, пристрастени към хазарта

0

Хазартната индустрия винаги напомня на своите играчи, че забавлението е задължителен фактор за разумното залагане. За съжаление можем да открием много футболисти, чийто страсти водят до сериозни финансови проблеми. В света на спорта можем да открием много атлети, които залагат на себе си. Тайсън Фюри спечели много повече от титлите на Кличко, след като постави собствен залог в своя полза и гарантираше на букмейкърите, че ще промени боксовата история. Както ще видим в следващите редове, той няма да бъде единствен. Запознайте се с футболистите, които се пристрастиха в тази игра:

1. Майкъл Чопра
Нападателят започнал това забавление случайно и много скоро установил, че ако играе добре, спокойно може да докарва сериозни приходи. В последствие ще признае, че на ден е губил по 20 000 паунда, а общата изгубена сума достига 2 милиона паунда. Принуден да покрива дълговете, Чопра подписва договор със „Съндерланд“. Спортистът признава, че в живота му имало две страсти, футболът и залаганията, а след тренировка редовно хващал телефона, за да провери дали е спечелил. Понеже залозите били персонални, Майкъл често играел с контузии, за да хване колкото се може повече бонуси. Практически е успял да стане роб на забавлението.

2. Пол Мерсон
Полузащитникът на артилеристите споделя, че тази страст е коствала около 30 000 паунда за един мач. Както много други футболисти и той е попаднал в света на пороците. А както знаем от Марадона, подхлъзването винаги може да е сериозно. През 2003 г. Пол признава, че е успял да пребори наркотиците и алкохолът, но хазартът го изкушавал повече от другите две. С това доказваме, че всичко трябва да се случва и практикува, докато носи удоволствие.

3. Матю Етерингтън
Играчът на „Стоук Сити“ признава, че е изгубил около 1.5 милиона пауда в опитите си да стане професионален покер играч. В последствие се опитал да залага на конни надбягвания и гонки с хрътки, което също не завършило особено добре. Призивите към безопасни залози се срещат навсякъде и сайтът на Палмс Бет не прави изключение, напомняйки точно това на феновете – хазартът трябва да е забавление и нищо повече. Очевидно това не присъствало в платформата, която този футболист е избрал или просто никога не е прочетено. Матю си спомня, че много често проигравал седмичната си заплата, докато пътувал за следващия мач. Добрата новина е, че днес осъзнава грешката си и ако реши да залага, го прави само за доброто настроение.

4. Джанлуиджи Буфон
Италианският страж преживява сериозна криза, след като е забелязан няколко пъти в казино. Не трябва много време, преди да започнат да го подозират в умишлено пропускане на някои положения. Някои източници споделят, че Буфон е направил залози за около 1.5 милиона евро и след това умишлено оставял противника да порази вратата му. В последствие вратарят е оправдан, но така и не се отказа от демонстрацията на хазартна личност. До един момент е дори посланик на Poker Stars.

5. Дейвид Бентли
Бившето крило на Тотнъм и Уест Хам не може да се гордее със статистиката си в хазартния свят. Той признава, че на ден е правил стотици залози и бързо е успял да натрупа сериозни дългове. Първото му посещение в букмейкърски пункт е на 14-годишна възраст, но увличането се случило едва, когато идват и големите пари. След доста трудни мигове, футболистът признава, че е овладял до някаква степен пристрастията си, но е имало дни, в които това е било единственото важно нещо в живота му.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.