Най-после добри новини от Гърция

Най-после добри новини от Гърция
Гласувайте за статията

От 1 август пристанищата приемат круизни кораби

Най-после Гърция съобщи добри новини, с които зарадва туристите.

Вчера Гърция отвори шест основни пристанища за круизни кораби, за първи път през този туристически сезон покрай епидемията от коронавирус, съобщи сайтът МКД.

Гърция

От 1 август пристанищата приемат круизни кораби

Първите кораби обаче се очакват чак сред три седмици. Министърът на туризма Харис Теохарис изпрати миналата седмица съобщение в Международната круизна асоциация и три големи компании в този сектор, които действат в Гърция. С него той ги уведомява официално, че от 1 август пристанищата Пирея, Родос, Ираклион, Волос, Корфу и Катаколон могат да приемат круизни кораби.

След епидемиологичен контрол на пътниците и екипажите в тези пристанища, круизните кораби ще могат да се отправят към всяко друг гръцко пристанище, включено в маршрута им. Круизните кораби ще могат да влизат в гръцките пристанища от 20 август, съобщи министърът на морския флот и по въпросите на островите Янис Плакиотакис.

Гърция прави опити да съживи сектора на туризма, който съставлява една четвърт от нейната икономика, изтъквайки, че страната се справя добре с пандемията.

В същото време единственият ГКПП, през който туристите могат да влязат в Гърция, остава „Кулата“. Никак не е изненадващо, че през почивните дни там се извиха километрични опашки. За мнозина обаче изискването за тест за коронавирус, направен до 72 часа преди влизането в Гърция, се оказа сериозна пречка. От туристическия сектор прогнозират, че по всяка вероятност много голяма част от предварително направените резервации ще изгорят, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар