Проф. Христова с разтърсващи данни за коронавируса у нас!

Проф. Христова с разтърсващи данни за коронавируса у нас!
Гласувайте за статията

Проф. Христова алармира за опасността от безхаберието ни!

„Безотговорни сме. Както към собственото си, така и към здравето на най-близките ни. Не може да не спазваме елементарните мерки, особено тези за дистанция и дезинфекция и то във време на подобен ръст на заразата от Ковид-19 у нас“. Това заяви пред БНТ проф. Ива Христова.

Експертът подчерта, че жертвите на коронавируса у нас не са починали с него, а точно от него. Болестта е сериозна и не се знае дали няма да се развие тежко, дори при млади хора, както вече неведнъж се случи.

Проф. Христова съветва да спазваме мерките и да се ваксинираме против сезонния грип по-рано, особено възрастните и хората с хронични заболявания. Защото през есента има вароятност двата вируса да се смесят и лечението да се усложни още повече.

„Ковид-19 се предава и от говор, а не само чрез кихане и кашляне. Затова дистанцията между хората е много важна, както и да не се събираме с непознати на едно място, особено затворено помещение. Не температурата е проблем при вируса, а тежкия задух и последиците от него“, увери експертът.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар