Пренебрегван предмет в ежедневието ни заразява с Ковид-19!

Пренебрегван предмет в ежедневието ни заразява с Ковид-19!
Гласувайте за статията

Не забравяйте да се погрижите за рамките на очилата си като защита от Ковид-19!

Масово хората са наясно с мерките, които трябва сами да взимат срещу заразата от Ковид-19. Трите Д – дезинфекция, дистанция, дисциплина, използването на маски в закрити помещения са основните и задължителни неща.

Експерти обаче отбелязаха, че много често забравяме да се погрижим за един от аксесоарите ни, който може да ни зарази с вируса. И това са очилата. В ежедневието си не пропускаме да дезинфекцираме бравите на вратите, телефоните и дистанционните си, но забравяме очилата.

А те – били слънчеви или диоптрични, са постоянно на очите ни. А това, което най-често бършем по тях, са стъклата. Много хора забравят за рамките на очилата си, които са в чест контакт с ръцете ни, когато ги наместваме.

Те събират цялата мръсотия от лицето ни, натрупана по време на деня и ако не ги почистим с дезинфектант, в който има поне 70 процента етилов спирт, значи не сме направили нищо.

Тук ще уточним и че когато купуваме дезинфектант, той трябва да е получил разрешение от Министерството на здравеопазването и да е регистриран като биоцид. Чак тогава можем да сме сигурни, че е качествен и ще ни предпази.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар