След Брюксел: Мариана Векилска работи на две места, за да се издържа!

След Брюксел: Мариана Векилска работи на две места, за да се издържа!
Гласувайте за статията

Мариана Векилска закъса за пари!

На две места работи Мариана Векилска, за да се издържа, след като скъса с тв кариерата си, узна HotArena.

Преди повече от година бившата водеща доброволно напусна бранша и се устреми към евроинституциите в Брюксел, където обаче работи само в продължение на няколко месеца.

След като напролет Векилска обяви, че официално се е завърнала в България и възнамерява повече да не търси кариерно развитие в чужбина, тя така и не получи покана от нито една медия, за да води свое предаване.

Това принудило тв звездата да свали гарда и да си търси обикновена работа. От свои познати тя научила,

че има отворени позиции за главни експерти в дирекция „Музеен маркетинг, връзки с обществеността и международна дейност“ към Военноисторическия музей в София.

Мариана подала документите си и била сред одобрените, тъй като покрила всички критерии за висше образование и опит. После обаче се явила на триетапен конкурс.

Първо била на тест в края на юни, после имала практически изпит, а накрая и интервю.

Мариана Векилска

Мариана Векилска работи на две места

Векилска се справила с всички задачи и подписала договор с музея за позицията главен експерт. Наша справка показва, че основната ѝ заплата е 1050 лева,

докато колегите ѝ в телевизиите получават по около 4-5 хиляди лева и нагоре месечно възнаграждение.

Тъй като сумата не била достатъчна на журналистката, за да успява да покрива разходите си и да се грижи пълноценно за своя син, тя се хванала и на втора работа.

Мариана заимствала идеята на приятелката си Ани Цолова за провеждане на семинари, но не създала своя фирма като нея, а се присъединила към пловдивска такава.

Там Векилска се занимавала с водене на лекции по бизнес етикет и комуникация. Провеждала ги онлайн и вече дори завършила първата си сесия с 8 души.

Не става ясно обаче каква е цената на услугите ѝ, но тази на конкурентката ѝ в бизнеса Ани Цолова е 350 лева на човек за 1-дневно обучение, пише Ретро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар