Тошко на Слави: Лекари убиха баба ми, а го приписаха на COVID-19!

Тошко на Слави: Лекари убиха баба ми, а го приписаха на COVID-19!
Гласувайте за статията

„Лекари убиха баба ми и записаха, че е починала от коронавирус, за да вземат пари по клинична пътека.“ Това разтреперен разказа пред „България Днес“ сценаристът и дясната ръка на Слави Трифонов – Тошко Йорданов.

Жената постъпва в ямболската болница Свети Пантелеймон след лек инсулт, въпреки това как си отива от този свят с диагноза коронавирус, без да имала никакви симптоми и температура. „Разкарвали са баба ми от отделение в отделение, въпреки че след прекаран инсулт това може да бъде фатално. Направили са й бърз тест, което е недопустимо, защото не поискано съгласие на пациента. След това е направен PCR тест, въпреки че тя нямала нито температура, нито кашлица, абсолютно никакви симптоми. Доктор Рунков обяснил на майка ми, че баба ми е с пневмония, което е абсолютна лъжа, защото две минути по-късно аз разговарях с него и той ми призна. че излъгал“ продължава Йорданов.

Сценаристът на Слави признава, че баба му действително е била възрастна жена на 93 години, но била здрава, а след инсулта имаше само малка пареза на ръката. Йорданов е категоричен, че диагнозата на баба му е записана абсолютно фалшиво и най-тъжното е, че заради нея близките й няма да мога да си кажат последно сбогом.

„Освен това знаете. че тия погребения струват 500-600 лв. по-скъпо, защото близкият ти е затворен ковчег и дори не можеш да видиш лицето му. Само че този път са сбъркали човека ще ги съдя, искам абсолютно всичко да излезе наяве. Защото тук за тях става въпрос за едни пари“.

Потърсен за коментар директор на ямболската болница Свети Пантелеймон Румен Рунков обяви, че обвиненията са несериозни. ‚,Моля? Глупости! Аз в момента работя и не мога да се занимавам с това“, обяви той и не коментира дали се притеснява от предстоящата съдебна разправия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар