В Китай се появи вирус, убиващ за 24 часа

В Китай се появи вирус, убиващ за 24 часа
Гласувайте за статията

Достъпът до селото е забранен

В Китай отново стана страшно. Международните медии гръмнаха с новината, че нов страшен вирус завладява страната. Местните власти алармират, че вирусът убива за 24 часа.

Властите в китайския регион Вътрешна Монголия поставиха под карантина село, чийто жител почина от чревна чума, съобщават световните агенции.

Китай

Достъпът до селото е забранен

Случаите на чума не са необичайни за Китай, макар рядко да се стига до масово разпространение. За периода 2009-2018 г. Китай е съобщил за 26 случая на заболяването и за 11 смъртни случая.

Достъпът до селото е забранен, под карантина са поставени близките, които са били контактни с починалия. Всички те са с отрицателен тест за болестта засега и вземат профилактично лекарства. Чревната форма на чумата се проявява със симптоми като диария, остра коремна болка и висока температура.

В Китай бе обявено наскоро трето ниво на опасност от разпространението на бубонна чума. Заплахата идва от автономния район Вътрешна Монголия. В град Баян-Нур, е бил приет в болницата пациент, на когото е било потвърдено това заболяване.

През юли в граничещата с Русия Западна Монголия е било регистрирано разпространение на бубонна чума. В болница били приети 27-годишен мъж и жена в критично състояние. След като се разболяла, тя била контактувала с 60 души пряко и косвено с още 400. Тогава станало ясно, че причина за заразяването и при двамата пациенти била консумация на сурово месо от мармот, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар