Нова мярка подкрепя родителите с изчерпан отпуск заради пандемията

Нова мярка подкрепя родителите с изчерпан отпуск заради пандемията
Гласувайте за статията

Държавата ще подкрепи родителите с изчерпан отпуск

Държавата ще подкрепи родителите с изчерпан отпуск

Държавата ще подкрепи родителите с изчерпан отпуск

Родителите, чийто отпуск е изчерпан заради пандемията, ще получат подкрепа от държавата. До началото на новата учебна година има повече от месец, но много от родителите си задават въпроса дали ще успеят да се справят при евентуално карантиниране на децата им.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева направи важно съобщение за тях. Вчера тя обсъди с представители на Асоциация „Родители“ възможности за подкрепа на семействата, чиито деца бъдат карантинирани през предстоящата учебна година заради случаи на Covid-19. От пресцентъра на МТСП поясниха, че в момента се обсъждат различни варианти в полза на родителите с изчерпан отпуск.

Сачева е категорична, че родителите, за които няма вариант ползванетоо на болничен или отпуск заради карантина на дете, трябва да получат помощ от държавата.

Част от обсъжданите различни варианти за месечни помощи за деца, изискват промяна в законодателството.

Социалният министър съобщи, че една от мерките, които ще бъдат от голяма полза, е действащата програма „Родители в заетост“.

Предвиждат се ваучери, с които родителите да наемат избрана лично от тях детегледачка.

Деница Сачева добави, че за да се отговори адекватно на засилващата се нужда се предвижда разширяване на мярката и увеличаване на нейния бюджет, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар