Страшна жестокост с бебе разтърси света

Страшна жестокост с бебе разтърси света
Гласувайте за статията

Има вероятност родителите да получат до пет години затвор

Чутовно зверство с новородено бебе в Китай разтърси света.

Новородено момиченце е било изоставено до контейнерите за боклук в южнокитайски град от родителите си, които очаквали да бъде момче. Това съобщава DailyMail.

бебе

Има вероятност родителите да получат до пет години затвор

Бебенцето било оставено на мястото от семейството си часове след появата му на бял свят, тъй като вече имали две дъщери. Мияч на улиците го открил до кофите и сигнализирал в полицията и така новороденото било предадено в спешен център за детски грижи.

Родителите са били задържани по подозрение за изоставяне скоро след инцидента в град Донгуан в провинция Гуандун, се казва в официално изявление. 21-годишната майка, г-жа Ли, родила бебето в дните около 29 юли в апартамент под наем. Твърди се, че тя и мъжът ѝ се разочаровали от откритието, че новороденото е момиче.

24-годишният баща с фамилията Джан, признал в полицията, че „мечтата му да има син се оказала разбита“, когато се родила третата дъщеря на двойката. По традиция в Китай са предпочитани мъжките рожби, тъй като те са преносители на фамилното име.

В този случай родителите стигнали до решението, защото се страхували, че няма да се справят с отглеждането на три деца едновременно. Решението си те взели толкова бързо, че дори не смогнали да изберат име на детето си. Според данни от статистиката около 100 000 бебета биват изоставяни всяка година в Китай, което прави повече от 270 дневно.

Съгласно законите родители, които са признати от съда за изоставянето на бебето си, могат да получат до пет години затвор. Това обаче се случва рядко поради тромавост на системата, уточнява в. Монитор.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар