След два месеца ръст: Ето какво се случи с цената на златото

След два месеца ръст: Ето какво се случи с цената на златото
Гласувайте за статията

Цената на златото вече бележи спад

Цената на златото вече бележи спад

Цената на златото вече бележи спад

Първият спад в цената на златото е вече факт. Неочакваната тенденция стана реалност тази сутрин. На фона на ръста, който продължи цели 9 седмици, стойността на най-предпочитания инвестиционен актив беляза понижение.

Търговските данни показват, че растежът на доходността на американските държавни облигации задържа рекордния ръст на котировките на златото.

Цената на октомврийския фючърс на златото на нюйоркската борса Комекс към 08,29 часа бележи понижение с 0,25% или 4,95 долара до 1965,45 долара за тройунция.

На този фон се наблюдава и понижение на септемврийския фючърс на среброто, който поевтиня с 1% до 22,442 долара за тройунция.

Анализаторът на ED&F Man Capital Markets Едуард Майер коментира актуалната ситуация. Той заяви, че златото се оказа под натиска на растящата доходност на американските съкровищни бонове и това е в основата на настъпилата корекционна продажба.

При доходността на 10-годишните съкровищни бонове се наблюдава непрекъснат растеж от началото на тази седмица. В момента тяхната доходност възлиза на 0,709% спрямо стойността от 0,566% в края на миналата седмица.

При цената на златото се наблюдава спад на фона на растеж, който продължи 9 седмици.

Миналия петък стойността на жълтия метал обнови своя исторически рекорд. До този момент той е 2089,2 долара.

Според прогнозите на експерти до 3 години цената на златото ще се вдигне до 4 000 долара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар