Край на почивките в Гърция?

0

Ситуацията продължава да се влошава

Изглежда се вижда краят на почивките в Гърция.
Запознати издават, че положението в страната вече е много зле и продължава да се влошава.

Само за вчера в Гърция са регистрирани 269 нови случая на коронавирус. Местните здравни власти отбелязват, че това е рекордно голям брой на дневна база от началото на епидемията, съобщават медиите.

Гърция
Ситуацията продължава да се влошава

Според данните на Националната организация за обществено здраве 39 от случаите са засечени след тестове на входните пунктове в страната. Регистрирани са и още два смъртни случая, а 25 души се лекуват включени на апарати.

В Гърция има общо 7 472 заразени, а средната им възраст е 40 години.
232 души са починали от началото на епидемията. Според гръцките медии, от новите 269 случая, 98 са в региона на Атика, т.е. в по-широката част на Атина, а 70 случая са в Солун.

Останалите са разпределени в 20 различни региона в цяла Гърция. С изключение на миналия ден, когато бяха регистрирани 150 нови случая, през последните шест дни в Гърция всеки ден има над 200 нови случая.

Припомняме, че обстановката в България също се усложни през последните няколко дни. Забелязва се и ръст на смъртните случаи в резултат на коронавируса. Пулмологът д-р Александър Симидчиев обаче отбеляза, че не е страшно, че има дни с много на брой смъртни случаи, тъй като погледнато усреднено, е в границите на нормалното, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.