Обрат! Георги Гергов подкрепи Корнелия Нинова за шефка на БСП (Двамата загърбиха скандала от преди месеци)

Обрат! Георги Гергов подкрепи Корнелия Нинова за шефка на БСП (Двамата загърбиха скандала от преди месеци)
Гласувайте за статията

Червеният олигарх Георги Гергов все пак реши да подкрепи Корнелия Нинова в битката й за нов мандат като шефка на червената партия след скандала им преди месеци

Шефът на пловдивските социалисти очевидно е размислил и ще удари едно рамо на Нинова, за да й помогне да остане начело на социалистите в битката за Позитано 20.

Като този път подкрепата му е елегантно замаскирана посредством щефа на Пловдивския панаир Богомил Бонев, който е и негов кумец. За незапознатите, именно панаирът е пресечната точкамежду Нинова, Гергов и Бонев. През 2006 година червеният олигарх придобива по скандален начин собственост над панаира, който буквално му е подарен. Движеща сила зад сделката е не друг, а Корнелия Нинова, която по онова време е заместник министър в правителството на Сергей Станишев, както и член на борда на панаира.

След като на практика става едноличен собственик на панаира и може да се разпорежда както си реши с него, през 2009 година Гергов прави кумеца си Бонев негов шеф.

Друга връзка, която неизменно свързва тези три фигури, е управлението на СДС, при което Богомил Бонев беше вътрешен министър, а Нинова се оказа приватизаторка на едно от най-апетитните държавни дружества Техноимпекс. Приватизацията на предприятието се осъществява на 13 януари 1999 година, а Нинова придобива дружеството с активи от близо 3 милиона лева срещу доста по-скромната сума от 70 000 щатски долара. Любопитното е, че преди сделката за приватизацията, самата Нинова е била изпълнителен директор на Техноимпекс.

Нищо чудно, че тесните връзки между тримата продължават и до днес, макар и с известни скандали през годините. Въпреки, че през по-голямата част от вътрешната кампания запази мълчание, през последните седмици Богомил Бонев се е активизирал в подкрепа на Нинова, без съмнения с подкрепата и одобрението на Георги Гергов.

Който само преди няколко месеца – през май, обяви, че е сгрешил като е подкрепил червената лидерка. И че тя няма шанс да бъде преизбрана за нов мандат начело на БСП.

Думите му дойдоха в отговор на призива на Нинова да напусне партията след изказването му, че мерките, взети от правителството на ГЕРБ срещу коронавируса са навременни и то трябва да бъде поздравено за тях. Това не се понрави на червената шефка, която обвини Гергов, че не се съобразява с колективните интереси на партията, а гони само собствения си интерес. И го призова да реши в кой отбор ще играе.

Очевидно само няколко месеца по-късно Гергов е премислил и все пак отново й е дал благословията си, макар и да не го е обявил публично му. Действията му обаче говорят красноречиво.

Така на 12 септември Нинова ще има солидна подкрепа зад гърба си в битката за Позитано 20. В която се изправя срещу Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Георги Тодоров и Красимир Янков.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар