Бойко Борисов съобщи добра финансова новина за пенсионерите и безработните

Бойко Борисов съобщи добра финансова новина за пенсионерите и безработните
Гласувайте за статията

Днес Бойко Борисов съобщи важни финансови новини не само за пенсионерите и безработните

Бойко Борисов зарадва не само пенсионерите и безработните

Бойко Борисов зарадва не само пенсионерите и безработните

Бойко Борисов съобщи няколко важни финансови новини. Една от тях зарадва всички пенсионери, защото е свързана с получаване на допълнителни средства към обезщетенията им.

Премиерът заяви, че от 8 до 21 септември за втори пореден месец те ще получат допълнителните 50 лв. към пенсиите си. Така правителството ще подкрепи на най-уязвимите в условията на пандемията.

По време на днешното заседание на Министерския съвет премиерът заяви, че предстои тази помощ да бъде отпусната и за октомври месец за 2 120 000 пенсионери.

Борисов съобщи и новина, която зарадва служителите на НОИ. Техните заплати се вдигат с 30%, тъй като те са ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса.

Повишението във възнагражденията ще им бъде изплатено до края на настоящата седмица. За целта са отпуснати допълнително над 5 милиона лева.

Минималното обезщетение за безработица също се увеличи с над 30%. Увеличението ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември, заяви още Борисов.

Днес премиерът съобщи и друга важна финансова новина, свързана с 20 милиона евро.

С тази сума страната ни ще участва в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“. В нея участват и още 11 европейски държави. В профила си във „Фейсбук“, Борисов написа, че този проект поставя фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар